Dé Trends van de Zomer ’23

We zien voor deze zomer een gevarieerd beeld:
– Van een hele beige beweging tot aan veel kleur;
– De jeans met stretch in smal model tot wijdere fits met minder stretch;
– Jaren ’60 & ’70 invloeden;
– Het hele silhouet mag iets losser (denk aan de overshirts, vierkante pasvormen en lossere pants);
Ook de verticale streep zie je weer meer.

KLEUREN
De hele beige beweging zet door. We zien heel veel beige tinten in zowel het dressed als het casual. Deze beige tinten worden aangevuld met bruintinten. Je hele outfit in deze tinten? Doen!

Daarnaast zien we weer meer kleur en zien we voornamelijk paars in veel collecties. Ook de frisse roze en oranje tinten doen het goed.  Het is key om een goede mix te maken (denk 80% basiskleuren, 20% nieuwe kleuren.

Meer kleur in mode, Roze kledingitems

Jeans
Zoals bekend mogen de jeans weer wat wijder. Voor wie dit een beetje te snel vindt gaan zijn de tapered modellen een goede middenweg; iets losser op het bovenbeen en nog wel toelopend naar de onderkant. Uiteraard blijven de stretchy skinny’s nog wel even maar het wordt snel minder. Wij hebben voor iedereen een passend model in huis.

’60-’70 invloeden
Van hippie naar casual. Bij de jaren 60 moet je aan de hippies denken. Drukke prints en overhemden, losse of uitlopende jeans en lange haren. Jaren 70 stond meer voor de strakke tops (that ‘70s show), gebreide polo’s, verticale strepen. Eind jaren 70 werd het dragen van een simpel T-shirt, sweater, spijkerbroek en sneakers als normaal gezien. Wij zien dit seizoen veel gebreide polo’s en ‘kortere’ tops. Ook de verticale streep zien we weer meer.

Silhouet
Het hele silhouet mag iets losser. Het Jort Kelder tijdperk is beetje voorbij. We hadden het net al even over de jeans, maar ook in de pants zien we langzaam een verschuiving.
Het lossere silhouet zien we ook in de tops. Denk aan de vierkante pasvormen die we in vele T-shirts en sweaters hebben. Ook d.m.v. laagjes (T-shirt met overshirt) creëer je een losser silhouet.

Los silhouet, Zomerse outfit, vierkante pasvorm

Op naar de zomer! Kom gerust langs in de winkel voor nieuwe, leuke items. Wij helpen je graag om de perfecte, stijlvolle outfit te vinden voor dit seizoen!

Op de hoogte blijven van alle nieuwe trends en items? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.
Bekijk hier de modetrends van afgelopen winter.

Scroll naar boven
× Hoe kunnen wij je helpen? Available from 09:30 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday